Boktips, Lev lokalt, Ut ur ekorrhjulet, Vår bok

Dom som behöver tipsen bäst kommer inte låna..

VARNINGEN INLÄGGET INNEHÅLLER SKAMLÖS REKLAM FÖR VÅRA BÖCKER!!

Vi älskat bibliotek och tycker att det är helt fantastiskt att våra båda böcker finns på kring hundra bibliotek runt om i landet, flera av dessa har också flera ex av varje som ofta är utlånade. Minns tydligt en av de första intervjuerna vi gav efter att Ut ur ekorrhjulet kommit ut när journalisten började småskratta för att vi så ofta återkom till att boken gick att låna…”vill ni inte sälja böcker” undrade han.

Samtidigt är syftet med böckerna att nå ut till de som aldrig annars skulle plocka upp en ekonomibok, efter att ha läst det mesta på ämnet under några år insåg jag att det var en viss typ av person som lästa allt och många som aldrig läste om detta. Tror att vi till viss del har uppnått det men det är fortfarande många som inte läst och vi tror att det finns goda skäl att tro att det är just de personer som skulle behöva det allra bäst.

Därför gör vi idag ett upprop till våra mest trogna läsare, vi har kommit överens med förlaget att sälja våra böcker för halva priset fram till jul under deras rubrik ”klappen under hundralappen” eller kort och gott ”hundraklappen”. Uppropet är att ni som har de ekonomiska förutsättningarna för det köper en, två eller tio böcker och ger till de i er bekantskapskrets som mest skulle behöva det här budskapet.

Hundraklappen hittar du på den här länken!

Ett gott liv till halva priset borde ju vara årets julklapp i en sån här tid när ekonomin blir tuffare, en sorts superkraft som kan delas med andra. Vi tycker ju såklart att alla borde läsa båda böckerna och gillar man den ena så tror vi att man också kommer vilja läsa den andra. Om vi nu försöker nå de som inte normalt plockar upp denna typ av böcker är det kanske relevant att fundera på vilken som ska komma först.

Ut ur ekorrhjulet – tar avstamp i ekonomin det är konkreta spartips och livsfilosofi, vi har också fått höra att själva titeln är en tydligare drömbild för många. Kanske bäst att börja med för den som först till se svart på vitt, reda siffror innan man är beredd att ta till sig buskapet.

Lev lokalt – beskriver vår livsstil mer utifrån hur vi får mer tid och energi och kring fördelarna med minimalism och hur man kan tänka när man väljer en väg mot frihet som passar en själv. Kanske bäst att börja med för den som först vill gå på känsla för att sedan komma till de reda siffrorna.

Vi du använda dina begränsade julklappspengar till att sprida budskapet och ett hållbart, hälsosamt och fritt liv eller som man också kan uttrycka det ett bättre liv till halva priset så finns erbjudandet ”Hundraklappen” här.

Vilken av böckerna är din favorit? Vem skulle du vilja ge en bok som du tycker skulle behöva ta till sig detta budskap?

Du vet väl att våra böcker ”Ut ur ekorrhjulet” och ”Lev lokalt” även finns som ljudböcker hos Bookbeat (som båda erbjuder en gratis 30 dagars provperiod för nya kunder) och Storytel (som erbjuder 14 dagars gratis för nya kunder). 

Vi försöker verkligen svara på alla frågor vi får och ställer du frågan på bloggen så kan fler läsa både fråga och svar! Vill du ändå skicka ett privat meddelande, boka en föreläsning, intervju eller liknande så går det bra via detta formulär. Vi finns även på Twitter som @farbrorfri , på Instagram som @enkelboning  och på Facebook även där som Enkelboning där ni också gärna får följa oss.

2 reaktioner till “Dom som behöver tipsen bäst kommer inte låna..”

 1. En kommentar i all välmening. Ni skriver väldigt bra inlägg men får förvånansvärt lite kommentarer. Jag har funderat lite på varför men undrar om det inte kan ha med de gråa rutorna i texten att göra. Jag förstår att ni vill få fram information om era böcker och var man kan hitta er på andra ställen, men jag upplever att det bara blir rörigt för oss läsare.

  Gillad av 1 person

  1. Hej och tack för din kommentar,

   Intressant, jag upplever att det blivit betydligt färre kommentarer sedan fler började läsa i telefonen. Kommentarerna har tyvärr också flyttat till Instagram och twitter. Som du säger kan kanske de gråa rutorna bidra till detta, vi får fundera på om vi kan tydliggöra den information på något annat sätt? När man skriver så ser man ju små rutor på datorn medan den som läser ser ganska stora gråa rutor på telefonen (ca 80% läsning på telefon). Tack för återkoppling värt att fundera på!

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s