vår ekonomi

Vi spenderade rekordmycket 2022 men har hopp för nästa år..

Sedan ett par år tillbaka följer vi upp vår ekonomi säsongsvis med ett brutet räkenskapsår som börjar med december, det betyder att vi just har kunnat summera 2022 som för oss slutade i november. Säsongerna som vi följer upp är Vinter (Dec-Mars), Vår/Sommar (April-Juli) Höst (Aug-Nov).

Hur som helst, nu kan vi summera 2022 och det var ett rekordslösaktigt år, man kan summera anledningen till de högre utgifterna väldigt enkelt, (1) högre energipriser som slår både på boendet (el) och på transport (bränsle), (2) förra skidsäsongen kostade oss relativt mycket vilket delvis bestod av egna val men också av högre kostnader för boende och mat i samband med resor vilket var en indirekt pandemi-effekt. Sist och minst har vi också lagt lite mer än vanligt på (3) uppdateringar av hemmet under året.

JUST NU HALVA PRISET BESTÄLLNING SENAST 19/12 FÖR LEVERANS TILL JUL
Hundraklappen hittar du på den här länken!
Genomsnitt per månad 2022, jämfört med budget – kommentar på avvikelse.

I november berättade vi om vår nya budget vilket går att se i det inläget, vi tror i linje med de val vi gjort ovan men också de högre priserna att vi får skruva upp budet totalen till 25 000 kr alltså över budget för 2022 men under utfallet året som gick. Det beror på några av de saker som vi själva rår över men också en grundläggande inställning att man inte bara ska acceptera inflation blint utan aktivt kan välja att göra förändringar utifrån hur priser förändras om det nu rör sig om extra energibesparing eller att välja andra varor i matkassen.

Hur såg det ut 2022 för er? Några positiva eller negativa överraskningar på utgifterna?

Vi försöker verkligen svara på alla frågor vi får och ställer du frågan på bloggen så kan fler läsa både fråga och svar! Vill du ändå skicka ett privat meddelande, boka en föreläsning, intervju eller liknande så går det bra via detta formulär. Vi finns även på Twitter som @farbrorfri , på Instagram som @enkelboning  och på Facebook även där som Enkelboning där ni också gärna får följa oss.

3 reaktioner till “Vi spenderade rekordmycket 2022 men har hopp för nästa år..”

    1. Hej och tack för din kommentar,

      Kul att du gillar, det är något speciellt med att summera året blir en slags påminnelse också om allt kul vi har gjort!

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s