ekonomisk frihet, enkelhet, Familjeliv

Nu tar vi jul!

Idag har barnen avslutning på skolan och vi känner väl att det är dags att stänga ner alla Sveriges ekorrhjul och ta en lång skön ledighet. Vi försöker gemensamt påminna oss själva och varandra att julen inte ska vara fylld av stress utan ska vara en lugn och skön högtid med möjlighet till återhämtning.

Passa på att sova länge när det ändå är mörkt och ta er sedan ut i den vackra vintern under dagen, på kvällen kan man med fördel krypa upp i soffan, tända ljus och kanske en brasa om man har möjlighet till det. Gör avancerad mat om du tycker det är kul eller gör det väldigt enkelt för dig om du hellre vill det, känn efter vad du vill och behöver, strunta i onödiga ”måsten”.

En bra aktivitet under helgerna är också att utvärdera året som varit och fundera på vad man eventuellt vill förändra till året som kommer.

När man funderar på förändring är det bra att vara modig och visionär men samtidigt rimlig, att sätta igång med ett hysteriskt träningsschema eller sparplan i början av januari som inte ens håller till sportlovet är inte det som kommer göra livet till det bättre på sikt.

Små hållbara förändringar över tid är det som fungerar, det vet vi av egen erfarenhet!

Vi överskattar ofta hur mycket vi kan göra på kort sikt medan vi underskattar vad vi kan göra på lite längre sikt,

Så börja i promenadtempo och du kommer överraskas! För inspiration kan ni kolla på vad vi gjorde på vår kick-off i höstas!

Ha det fint och GOD JUL! Vi återkommer kanske med någon kortis under mellandagarna men annars ses vi igen på det nya året!

4 reaktioner till “Nu tar vi jul!”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s