ekonomisk frihet, Life hacks, Livsstil

Back to basics – skapa en motiverande bild av din drömframtid!

Då var det dags igen för ett inlägg i serien back to basics, tidigare inlägg hittar du här!

Om man vill göra en stor livsstilsförändring och bli mer ekonomiskt fri innebär det att man kommer leva lite annorlunda än många andra och då krävs det att man har en motiverande drömbild av en framtid där man vill leva.

En bra målbild ska vara så verklig att när man stänger ögonen så kan man känna hur det är att vara där, hur det känns i kroppen, hur det luktar och hur det smakar.

Den här bilden är tagen på inomhusmarknaden i ”vår stadsdel” i Guadalajara, Mexiko. Där sälja råvaror och färdiglagad mat och det är ett fantastiskt härligt liv. Stänger jag ögonen just nu så kan jag se hur det ser ut, känna dofterna och höra ljudet. Det är en plats som jag vill spendera mer tid på och där jag verkligen trivs.

Vissa är mer visuella och kanske väljer att klippa ut bilder och sätta upp eller göra motsvarande digitalt, andra kanske hellre uttrycker det i skrift, eller en kombination. Den här bilden kan förändras och utvecklas över tid men är nog hyfsat konstant om man hittat rätt från början.

Vår första motivation var negativ och tog oss en bit på vägen men det var den positiva drömmen som tog oss hela vägen.
Boken ”Ut ur ekorrhjulet” finns att köpa hos pug.se, den finns också på många bibliotek och som ljudbok bland annat hos bookbeat (som erbjuder en gratis testperiod för nya kunder)

Det räcker inte som mål att fly från något, att försöka undvika en mardröm tar en bara så långt (piskan) men det är motivationen som kommer av att ha en dröm som lockar som har förmågan att ta en hela vägen (morot).

På ett generellt plan är målet det samma ”En vardag man inte behöver ta semester ifrån” men vad det innebär kommer vara väldigt olika för olika familjer.
Boken ”Lev lokalt” finns att köpa hos pug.se, den finns också på många bibliotek och som ljudbok bland annat hos bookbeat (som erbjuder en gratis testperiod för nya kunder)

På ett mycket generellt plan kan målet sägas vara ”En vardag du inte behöver ta semester ifrån” men det är inte den målnivån vi är ute efter här. Det är ju så att vad den vardagen ska fyllas av skiljer sig så mycket mellan olika personer. Den enas dröm är den andres mardröm. Någon vill ha det lugnt och någon annan vill ha full fart, en vill vara bland folk hela tiden någon annan behöver ladda batterierna för sig själv. En vill påta i joden medan en annan heller handlar och tillagar mat eller går ut och äter och så vidare.

Om ett par veckor ska vi åka på årets stora gemensamma höst kick-off (den lilla uppdateringen/uppföljningen gör vi på våren/sommaren) och följa upp målsättningarna vi satte för året och sätta nya mål för 2024. Återkommer om hur den stora drömbilden omsätts i mindre kortsiktiga och genomförbara mål. Här finns målen vi satts för 2023.

Hur gör du för att verkligen visualisera ditt framtida drömläge? Vilka steg har du tagit och planerar att ta för att nå dit?

2 reaktioner till “Back to basics – skapa en motiverande bild av din drömframtid!”

    1. Hej och tack för din kommentar,

      Riktigt kul, det finns alltid behov av duktiga människor för att göra små och medelstora jobb.

      Gilla

Lämna en kommentar