ekonomisk frihet, Familjeliv, Okategoriserade

Nu tar vi sommar!

En stor skillnad mot när vi båda jobbade är att vår sommar börjar när barnen går på lov och sen är vi i stort sett lediga under hela lovet. Ofta är vi hemma hela loven med några små korta resor/utflykter men i år ska vi testa att bila genom Europa ner till Spanien där vi ska hyra ett hus på atlantkusten.

IMG_1928
Nu är skolan slut och familjen fri drar ut i Europa! 

Vi ska även experimentera med att hyra ut vårt eget hus på hemmaplan vilket är första gången för oss. Under sommaren kommer det troligen vara rätt låg aktivitet här på bloggen men det kan hända att vi sätter oss någon morgon när barnen forfarande sover och skriver ihop en uppdatering från Spanien. Samtidigt tänker vi att det kanske finns en del personer som hittar hit för första gången under sommaren och då vill vi ge er en liten introduktion till bloggen.

I vår bok och på bloggen propagerar vi för #Bättrelivtillhalvapriset vilket innebär att vi ser att i ett överflödssamhälle så kan vi ofta leva bättre genom att skala bort och växla ner. För vår del innebär det att vi lever på motsvarande en ”vanlig lön” (ca 20 000 kr i månaden) och har spara ihop de pengar vi behöver för att klara det utan att behöva jobba mer i livet om vi inte vill.

Lite om vår ekonomi har vi sammanfattat i ett inlägg. Vi får ganska ofta frågan ”vad skulle hända om alla levde som ni?” och den har vi besvarat här.

Vi trivs väldigt bra hemma i vår vardag men då och då har vi varit på utflykt i media och ibland till och med i verkliga livet på det som vi kallar ekorrturnén vi har några inbokade datum till hösten när vi ska ut och berätta om vår livsstil vilket vi tycker om i lagom mängd!

Har du inte läst vår bok så tipsar vi ju självklart gärna om den men vi har även sammanfattat lite fler av våra läs- och lyssnings-tips här. Å skulle ni vara intresserad av att veta lite mer om oss så finns det lite info här.

Kul att ni hittat hit och vi ses efter sommaren! Skulle också vara kul att höra lite här i kommentarerna vad ni gör i sommar?

13 reaktioner till “Nu tar vi sommar!”

 1. sommaren här består av jobb fram till augusti då det är dags för frihetspraktik i 4 veckor.
  Målet under sommaren är även att få upp bloggen igen, som jag troligen kommer flytta över till WordPress egna system, fsdata där jag kör idag krånglar på tok förmycket, och supporten verkar inte kunna lösa problemet. Man vill ju slippa lägga energi på tekniken och istället lägga tiden på göra trivsamma inlägg.

  Tack för ert svar hur ni gjort med bloggtekniken!

  /100kronan

  Gillad av 1 person

  1. Tack för din kommentar, hoppas sommaren blir bra trotts endast lite kort ”praktik”😀 vi har aldrig haft strul med WordPress så hoppas du får samma upplevelse. Trevlig sommar!

   Gilla

 2. Glad sommar på er!

  Vi unnar oss extra lång sommar i år eftersom vi äntligen ordnat luft i vår vardag. Vi heltidsarbetar men lever på mindre än en lön. Det är svårt att greppa hur skönt detta känns. Vi är inte ekonomiskt fria men redan nu kan vi börja skörda frukterna av vårt leverne.

  Vi har I N G E T spikat i sommar. En lista har gjort på aktiviteter vi gärna önskar göra och många av dem kommer prickas av. Stranden, cykelturer, skogen, museer, svärföräldrarnas sommarstuga, middagar, grillning, träning, läsning, äventyr.

  iblandgormanratt.blogspot.com

  Gillad av 1 person

  1. Tack för din kommentar, låter underbart med en fri sommar med få spikade planer. Så är det egentligen ganska mycket för oss oxå förutom bilresa tor Spanien så är allt väldigt löst hållet så som vi gillar det. Har gärna en detaljerad plan för idag å imorgon men sen får det va nog med framförhållningen😀 Ha en bra sommar!!

   Gilla

 3. Har en lång sommar framför mig, 11 arbetspass på 9 veckor så jag känner mig väldigt fri ! Ska bara vara hemma o göra det som faller mig in, så härligt! Ett varv runt Siljan med några avstickare till saker jag inte sett i hembygden ännu.
  Önskar er en härlig sommar ☀️🌸

  Gillad av 1 person

  1. Tack för din kommentar, låter som ett skönt upplägg med långledigt och några små avbrott med arbetspass😀👍

   Gilla

 4. Fatta hur det känns när flera av mina favoritbloggar stänger för sommarlov i två månader när jag har bara 4 veckors semester!!!
  Det är om inte annat sporrande att fortsätta mot målet om ett friare liv.

  Sommaren går bland annat åt till att börja bygga en liten stuga som möjliggör det friare livet senare, kanske nästa år. Därutöver blir hemmahäng och turer i omgivningen och sedan en vecka charter med gamla mor som längtar efter lite resa.

  Vad skulle jag då gjort om jag haft 8 veckor ledigt istället för 4? Ungefär samma sak tror jag, skrota runt och vara i närområdet skulle vara jätteskönt åtminstone första sommaren. Sen vet man ju aldrig hur rastlös man blir.

  Ha en skön sommar och hoppas på några rapporter från Spanien!

  Gilla

  1. Hej och tack för din kommentar, låter spännande med ”frihetsstugan” och kul att vi kan vara lite dryga å inspirera med längre semestrar😉 vi ska uppdatera lite under sommaren vågar dock inte säga när eller hur ofta👍

   Gilla

 5. Har precis köpt er bok och ska läsa den i sommar! Har delvis tagit mig ur ekorrhjulet genom att bli dagmamma. Iofs ett jobb, men jag får vara hemma och njuta av vårt fina hus. Barnen slipper därmed också ekorrhjulet, inget fritids för dem och lediga alla lov, inkl 10 veckor sommarlov 🙂

  Gillad av 1 person

  1. He he…bil är bra men ska användas till det den är avsedd för. Packad till sista platsen och på långa sträckor…

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s