enkelhet, Livsstil

En himla bra helg….mitt i veckan?

För drygt en vecka sen så hade Oskar och jag tre dagar som var så himla bra att det kändes som en helg. Jag sa det ett par gånger när vi var på väg hem, ”det här var en sån himla bra helg” vi började båda skratta eftersom det hade varit veckodagar som dessutom innehöll två jobbuppdrag plus en tidningsintervju och möte med förlaget.

Tänkte berätta lite om de här dagarna och vad vi gjorde eftersom det kändes så fantastiskt bra. Först bar det iväg norrut till Örnsköldsvik där vi hade en föreläsning hos Aktiespararna det var ett trevligt sammanhang och som vanligt är det kul att möta läsare och nyfikna som kommer med intressanta reflektioner och frågeställningar.

Örnsköldsvik verkar för övrigt vara en väldigt trevlig stad med riktigt trevliga och glada människor, undrar om de är kända för det? Hur som helst är det vackert och lagom stort, kan tänka mig att många av de som bor där har fattat poängen med ”hitta din plats på jorden och lev lokalt”!

Sjö Sollefteå
Vackra vyer i skogarna runt Sollefteå.

Skogarna i Sollefteå

Dagen efter vår föreläsning i Ö-vik så körde vi inåt landet, mot Sollefteå?! För ett par månader sen hittade vi Kalle @intooutdoor via Instagram, Kalle har valt en helt annan väg till friheten än oss, en i våra ögon mycket modigare väg! Han har lämnat storstan för en enkel stuga i skogen. Vi fascineras av människor som hoppar av ekorrhjulet för ett enklare liv så vi tänkte, honom lär vi träffa!

Vi ringlade genom skogen på frostiga vägar och kom fram till hans plats på jorden, en mysig stuga i skogen. Där lever Kalle ett enkelt liv med vacker natur inpå husknuten, ett liv med relativt låga kostnader som han finansierar med digitala uppdrag (ljudredigering, film, foto, blogg, podd mm…).

Nöjd kille utanför stugan i skogen och interiör från det enkla men vackra köket – bilder tagna av Kalle.

Vi hade en jättetrevlig pratstund över pannkakor som han gjort på vedspisen och vi hade säkert kunnat fortsätta att prata på hela eftermiddagen om det inte var för att det började skymma ute och vi hade många timmars resväg kvar den dagen. Tack Kalle för att vi fick komma!

Är du nyfiken på Kalles liv så läs mer på hans blogg intooutdoor.se (extra material på Patreon) eller lyssna på podden Nyfiken på mindre som han driver tillsammans med Jacqueline Wester . Jacqueline har för övrigt ett yrke som jag tror hade passat mig utmärkt i mitt tidigare liv men kanske också framåt när barnen inte vill ha mig hemma mer…Virtuell assistent!

Efter stoppet hos Kalle så blev det ganska många mil söderut, mot Älvsjö där vi nästa dag gästade Pratbubblan på mässan Allt för hälsan.  I Pratbubblan blev vi intervjuade om vår livsstil som vi och nu många andra upplever som en kur för kropp och själ! Jättekul att få vara med och tack till er som kom och lyssnade på oss! Efter föreläsningen så kom som vanligt en spännande grupp människor fram och pratade med oss något som ger oss massor av inspiration och nya insikter om olika livssituationer.

 

Scandic hotell
Smart drag av oss att boka hotell i anslutning till mässan. Vi fick en skön kväll och slapp att transportera oss i storstan, något vi gärna undviker…

Det blev många mil i bil men de här dagarna var så roliga och härliga på något sätt. Till skillnad från vår Ölands-kick off som vi upplevde som lite misslyckad för att vi rest långt och försökt klämma in lite för mycket så var den här resan trots många mil och fler ”jobb grejer” mycket härligare. Kanske har det att göra med att vi inte hade några förväntningar alls på den här resan, och att fokus var på arbetet i första hand?

Vi såg det mest som ett jobb men sen blev det mycket trevlig ”extra tid” som gav oss energi och en härlig känsla så att det på det stora hela kändes som en trevlig mini-semester! Det här måste vara essensen av att vara en ”fri företagare”:-)

11 reaktioner till “En himla bra helg….mitt i veckan?”

 1. Tack snälla för att ni tog er tiden att komma förbi mig i stugan, så himla mysigt att ha er här 🙂 Håller med, vi hade nog kunnat sitta några timmar till och prata, hoppas på en fortsättning om inte allt för länge 🙂 Sorry igen för att pannkakorna blev så trasiga, haha, det är annars min paradrätt!

  Gillad av 1 person

  1. Ja vi satsar på en fortsättning! 😊Hahaha, pannkakorna var ju jättegoda, formen spelar ju ingen roll, jag är mest imponerad att de görs på vedspis! Tur att du har lite Leksandsknäcke att knapra på till vintern i alla fall….😂

   Gilla

 2. Tack för inspirationen ni gav när ni var i Ö-vik! Kom snart tillbaka då ska jag dra med några kollegor =) Er familj och hur ni tänker blev månadens snackis på fikat på jobbet och fick nog några att tänka till…eller tänka att det visst kan gå! Tack tack! /guldkanttilltant

  Gillad av 1 person

  1. Vad kul att du uppskattade presentationen! Ja, ibland kan en liten ögonöppnare befria många tankar och idéer som kan spira vidare mot ett friare liv. 😊Vi kommer gärna tillbaka till er trevliga stad! 👍🏼💛

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s