Familjeliv, Lev lokalt, Livsstil, semester

Minisemester innanför boxen

Nu är vi fem veckor in i vi vårt vanliga 10 veckors sommarlov och publiceringstakten här på bloggen är låg. För dig som hittat hit för första gången hoppas vi att du letar dig runt och läser det som redan finns (vår ekonomi, mer om frihet, kontakt mm) Kanske vill du även läsa vår bok ”Ut ur ekorrhjulet”? Det glädjer oss att boken finns på så många bibliotek och den går så klart att köpa överallt där du normalt köper böcker (Den är utgiven på Pug Förlag , ett litet bokförlag så beställ gärna direkt från dom) Den finns också som ljudbok på flera plattformar däribland Storytel, Bookbeat och Nextory

En del uppfattar oss som kreativa och som några som tänker ”utanför boxen”, ja till viss del stämmer det men något som verkligen föder vår kreativitet är när vi får vara kreativa ”innanför boxen”.

Den här våren och sommaren har inte varit sig lik även om det för oss ser ganska lika ut. Vi hade den här sommaren tänkt spendera den mesta tiden hemma i Leksand och hade tänkt ta en vecka i trakterna kring Småland och ett par veckor i norra Sverige. Under de perioder som vi tänkte vara bortresta så hade vi tänkt hyra ut vårt hus. När så restriktionerna om att inte göra resor längre bort än två timmar kom så började vi tänka om, skippade uthyrningen av vårt hus och började fundera på vad vi kunde hitta på i vårt närområde istället.

Nu är det ju okej att resa inom hela Sverige men vi bestämde oss att hålla kvar vid de här två timmarna ändå och utöva kreativitet innanför boxen, att försöka klura och spåna inom redan givna ramar.

För två veckor sedan körde vi en minisemester i Dalarna och turen bar iväg till Orsa och Orsa Camping! Faktiskt bara en dryg timmes bilfärd från vårt hem men barnen var jättetaggade på att vi skulle åka till Orsa och campa och vi med! 🙂

Campingen ligger vid Orsasjön (en del av Siljansområdet) som är en fantastisk vacker plats med blånande berg runt hela sjön och en vacker lång sandstrand. Campingen överträffade våra förväntningar! Framförallt det vackra läget och fräscha gemensamma utrymmen, sen var  barnen väldigt glada över att få tälta, bowla, spela minigolf, hoppa på hoppkuddar mm.

Förutom att nyttja det som fanns på Campingen så besökte vi de vackra naturområdena Storstupet och Helvetsfallet och sista dagen avslutades med en våffla på Fryksås fäbodar innan vi åkte hem. Vi fick till och med se en skymt av Orsa-sonen Moreus som klev in på den lokala pizzerian i Orsa, han hade dock ingen fiol med sig….;-)

storstupet2

helvetesfallet1

Orsacamping2

fryksås1

Meddelande från Farbror Fri – Vet ju att många som läser den här bloggen är intresserade av vad det hela kostade. Under dessa tre dagar gjorde vi av med totalt 4 400 kr, varav 60% gick till restaurang, café och övrig mat. Drygt 10% till hyra av tältplats och knappt 10% tankning. Övriga 20% gick till aktiviteter som bowling, minigolf och hyra av cykelbil. Vi hade kunnat göra resan bra mycket billigare genom att laga mer mat och fika själva men vi valde istället i detta fall att bo billigt för att göra sådant som vi normalt inte gör i vardagen. 

IMG_5766
Lägger även in en blid där Maribel syns – hon är annars oftare är bakom än framför kameran:-)

Vi övernattade två nätter men eftersom det var nära hem så höll vi det öppet för färre eller fler beroende på väder, vind och humör. Vi var alla väldigt nöjda efter de dagarna. Trots att vi bara var borta i två nätter så kändes det som att vi hade varit borta längre i både tid och distans.  I vårt fall så tenderar vi att skjuta på sevärdheter i vår närhet eftersom vi tänker att det kan vi besöka närsomhelst men det blir sällan av ändå...Ibland är äventyret mycket närmre än man tror!

2 reaktioner till “Minisemester innanför boxen”

  1. Man behöver inte åka långt bort för att det ska bli bra. Själv håller jag mig inom Småland i sommar. Två nätter borta totalt, men det känns ofta som en extra guldkant ändå, då jag brukar satsa på hotellnatt när jag väl är borta.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s