Livsstil, Ut ur ekorrhjulet, Vår bok

”Ekorrens år” 2019 – Boken, Barnen, Bostaden!

Nu är alltså 2019 inne på sina sista skälvande dagar, fantastiskt vad fort det har gått och vad mycket roligt som har hänt! Trots att vi lever en lyxig tillvaro där vi styr vår egen tid har vi även arbetat rätt hårt och när vi ser tillbaka så inser vi att året kan sammanfattas med 3 B´n nämligen Boken, Barnen & Bostaden!

Boken

Är väl det som var mest utmärkande för 2019. Det är ju inte varje år man ger ut en bok och vi är så fantastiskt överväldigade över vilket mottagande den har fått. Den har sålt bättre än väntat, finns på över 100 bibliotek och finns numera också som ljudbok och på norska. Allt detta skrev vi om nyligen i detta inlägg.

Vi har även fått tillfälle att föreläsa på vad vi skämtsamt kallat för ”ekorrturnén”! Vi har fått möjlighet att träffa nya och gamla läsare vilket ger mycket energi! Vi är dock mindre förtjusta i att resa så vi begränsar antalet tillfällen så att vi kan vara där med full energi och glädje.

Likaså har det varit kul att medverka i olika mediasammanhang och prata om vår livsstil som vi tror skulle vara så positiv för samhället om fler tog till sig. Nu i slutet av året fick vi möjlighet att medverka i några poddar som vi nyligen tipsat om nämligen Bortom ekorrhjulet och Sparpodden. Båda intressanta samtal som grävde lite längre än bara det ytliga som oftast kommer med i större mediesammanhang.

MOLDIV-001 3
Aftonbladets löpsedel, TV-sminket, mest såld i sverige och sen badrumsrenovering – omväxling förnöjer!

I och med att boken kom ut och många nya hittade till bloggen så fick vi också fler frågor mest om vår ekonomi vilket vi försökt svara på här. Vi har även startat en bokcirkel kring boken som ska fortsätta på det nya året, häng på!

Det visade ju sig ju vara ekorrens år på mer än ett sätt då Åsa Axelssons bok om ekorrhjulet kom ut ungefär samtidigt som vår. Vi räknar numera henne till en av våra vänner och hennes bok skrev vi om bland annat här! I kategorin boktips här på bloggen hittar du mer intressant läsning.

Barnen

Det visar sig att det är en hel del jobb att vara föräldrar till tre barn, vem hade kunna gissa det? Det är alltid lite av en bergochdalbana där det under samma dag kan vara riktigt underbart och super-jobbigt. Under terminerna handlar tiden med barnen en hel del om att komma till och från skolan, läsa läxa, ta sig till en träning eller annan aktivitetet. Kort sagt ett vanligt vardagsliv men lite enklare, luftigare och lite bättre.

IMG_2375.JPG
Månaden i Coruxo utanför Vigo i Galicien gav verkligen mersmak! 

På loven är vi alltid lediga alla fem och då handlar det om att göra aktiva saker tillsammans, på vintern blir det skidåkning (vilket vi ägnar oss åt i två backar på hemmaplan i Dalarna) och i somras tog vi bilen till Spanien där vi spenderade en dryg månad.

Bostaden

Vi har även hunnit med en hel del annat i år och då framförallt kring bostaden där vi gjort flera projekt som vi är riktigt stolta över!

Bland annat har vi restaurerat vårt trädgårdsförråd med över 90% återbruka material och en lika stor besparing.

IMG_3297.jpg
Ett mindre (och bättre) trädgårdsförråd gav en trevligare utsikt! 

Vi har även uppdaterat vårt badrum vilket vi planerat sedan vi flyttade in, vi gjorde mycket jobb själva men hade även hjälp av proffs på plattsättning och rördragning. Detta ledde sedan under hösten till att vi även bytt stammar i källaren vilket på samma sätt innebar en del eget arbete och en del extern hjälp. Vi lär oss mycket på dessa projekt något som är halva vinsten förutom den kortsiktiga ekonomiska besparingen. Detta relaterar till de 8 kapitalen som vi skrev om i detta inlägg.

Årets avslutande ”bostadsprojekt” har varit en uppfräschning av vår gäststuga där vi vanligtvis har hyresgäster och där framförallt fru fri spenderat många timmar med att städa, måla, byta ut textilier, köpa nya (begagnade) möbler och allmänt fräscha upp. Ett större projekt än vad det kan låta som men också ett fantastiskt lyft för den gamla stugan.

Snart börjar ett nytt år med nya möjligheter! Vi önskar er alla som läst  under det här året ett gott nytt år och ser fram emot att fortsätta dialogen här på bloggen på det nya året! 

6 reaktioner till “”Ekorrens år” 2019 – Boken, Barnen, Bostaden!”

 1. Hej! Gillar årskrönikor, blir en trevlig sammanfattning av året. Tänkte på det med tid och semestern – den spenderas inte, den tillbringas. Visst låter det väl mycket härligare också? Spendera pengar, tillbringa tid…

  Gillad av 1 person

  1. Hej och tack för din kommentar,

   Det är verkligen roligt och knepigt det här med ord. För mig är att ”spendera tid” något väldigt positivt men det kan hända att det är en anglicism ”to spendera time”.

   Gilla

 2. En av mina höjdpunkter förra året var att träffa er på bokreleasen, tillsammans med andra inom FIRE-rörelsen. God fortsättning på er och hör av er när ni passerar Hudik (som ligger väldigt lång norrifrån er insåg jag när jag kollade på en karta).

  Gillad av 1 person

  1. Hej och tack för din kommentar,

   Det var grymt trevligt att träffas i januari och prata om FIRE mm. Vi kanske kommer ha vägarna förbi Huddik i år och då ska vi se till att höra av oss. Det samma om du/ni tar någon sväng till Dalarna:-)

   Gilla

   1. Har någon(!) av er vägarna förbi Palma de Mallorca så får ni gärna höra av er också! Vore kul att träffa några jordnära FIRE:s också för att inte ”svepas iväg” och bränna allt på Cava. 😉

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s