ekonomisk frihet, enkelhet, Familjeliv, Life hacks, Livsstil, Ut ur ekorrhjulet

Vi tar bloggpaus!

Om du är ny på bloggen börja gärna med detta inlägg.

Vi har bestämt oss för att ta en paus från bloggandet under en tid. Anledningarna till detta är flera men i grunden handlar det om att vi upplever att samhället just nu är väldigt fokuserat på hanteringen av Corona-krisen och att vi i detta ämne har ganska lite att tillägga förutom det som redan är sagt i de senaste två veckornas inlägg.

Även om vi anser att de ämnen vi vanligtvis skriver om är minst lika relevanta. Att kunna leva ett gott liv på lite och se det fantastiska i det enkla är relevant i alla lägen.  Under krisen så känns det dock inte som någon har riktigt sinnesro att ta till sig budskapen varför vi hellre väntar med att publicera nytt tills situationen normaliseras.

Vi har ju även beslutat oss för att skriva en ny bok och varför inte ta det här tillfället i akt när mycket annat går i stå att faktiskt fokusera på det skrivandet under den tiden.

När detta publiceras är vi på den första av två långhelger fjällen inbokade de närmaste veckorna och förutsatt att det inte kommer nya instruktioner kommer vi att åka skidor och spendera mer tid med familjen ute i det fria.

För er som ändå undrar hur vi hanterar denna annorlunda situation  läs gärna dessa två inlägg om hur vi hanterar börsfallet och hur vi rekommenderar att du fokuserar på det du faktiskt kan göra något åt och ignorerar bruset. Även det senaste inlägget med 13 läsvärda böcker kan rekommenderas för den som vill ha något meningsfullt att spendera tiden när man ändå mestadels är hemma.

Väl mött igen om några veckor! 

 

20 reaktioner till “Vi tar bloggpaus!”

 1. Jag kan säga så här: Det har aldrig varit mer relevant än nu att lägga om kursen mot ekonomisk frihet! Att leva sitt liv i händerna på någon annan, någon annan ska ge en trygghet och bestämma, det är stress. Jag har aldrig tyckt om det, aldrig trivts med det och ännu mindre just nu. Det blir verkligen extra tydligt nu hur ofri man faktiskt är när man är beroende av att få en viss summa in på lönekontot varje månad från någon annan. Jag är totalt övertygad – vägen mot ekonomisk frihet är den helt rätta vägen för mig och min sambo. TACK för att ni SPRIDER er kunskap och ger mig MOD att själv ta steget att välja ett liknande liv. JA, SKRIV FLER BÖCKER 🙂 Allt gott önskar jag er/Linda

  Gillad av 1 person

  1. Jag och min sambo hade precis satt igång med att ändra våra liv innan Corona. Vi har öppnat konton på Nordnet, satsar i fonder, har sett över hela vår ekonomi, ändrar på vår ekonomi och har en plan framåt. Hur det här än blir nu, så är vårt prio fortfarande att kunna sätta av pengar varje månad till våra fondkonton och utnyttja att kurserna sjunker.

   Gillad av 1 person

   1. Hej och tack för din kommentar,

    Kan inte mer än hålla med. Att ha ekonomiskt frihet har aldrig känts så bra som under den här krisen. Vi har visserligen förlorat en del av vårt kapital men andra har förlorat försörjningen i stort sett över en natt och vi känner oss lyckligt lottade.

    Att fortsätta investera även i svåra tider har historiskt visat sig vara framgångsrikt, sen har man ju ingen aning om hur lång eller djup krisen blir.

    Gilla

   1. Hej och tack för din kommentar,

    Kul att du beställt den, en väldigt liten bok men som gick rakt in i hjärtat och hjärnan.

    Gilla

  1. Åh förstår er men tror samtidigt att det mer nu än någonsin behövs inspiration om hur man lever gott på det lilla, ekonomiskt tänk och kanske allra mest lite annan input i bruset av Corona. Att ni tar upp utrymme i cyberspace med annat gör inte att det finns mindre utrymme till nyheter. Surfar in här varje dag i hopp om nytt inlägg för att kunna drömma om framtiden.

   Oavsett hur ni gör, hoppas ni får härliga dagar i naturen! Hälsningar från en i hemmaisolering.

   Gillad av 1 person

  2. Hej och tack för din kommentar,

   Det var fantastiskt i backen i helgen och den anläggning som vi besökte hade tagit lämpliga beslut och stängt ner tex ”after ski” medan backarna var öppna så att vi kunde utnyttja den vackra naturen. Vi spenderade all tid med familjen och somnade tidigt efter långa dagar utomhus. Nu åter till vardagen några veckor och sedan förhoppningsvis en långhelg till om de fortsätter att tillåtas hålla öppet.

   Nu ska jag väl försöka skriva den där boken då;-)

   Gilla

   1. Hur bor och äter ni där? Self-catering eller? Jag tänker på att det är så viktigt nu med social distancing och FHM säger att det är lite knepigt med skidanläggningar i om att det kommer folk från lite överallt.

    Gilla

   2. Hej och tack för din kommentar, vi hyr stuga och har med oss all mat. Vi brukar normalt sett känna oss lite udda men nu verkar det vara så alla lever. I backen är man generellt inte så nära andra människor och i liftköerna är det ju ”skidlängds anstånd”….det var också märkbart färre långväga gäster i backen…

    Gilla

  1. Hej och tack för din kommentar,

   Vi är snart tillbaka, det är väldigt svårt för mig att ta paus från bloggen:-)

   Gilla

 2. Ja, det är inte riktigt läge att proklamera för FIRE när börsen och ekonomin dyker och människor blir arbetslösa över hela världen. Kommer hålla en hyfsat låg profil på bloggen också framöver. Ha det så gott i fjällen.

  Gillad av 1 person

  1. Hej och tack för din kommentar,

   Det är ju just det där med att många blir av med sin försörjning som känns jobbigt. Vi har under många år propagerat för att alla bör ha besparingar för en sån här situation men det känns inte lika ”rätt” att göra det under ett akut läge. Risken är väl dock att vissa ser detta som ett tecken på att ”Ekonomiskt frihet” inte fungerar medan det egentligen är i dessa lägen det visar sig hur förgängligt det är med tillexempel en anställning…

   Vi har förlorat 15% av vårt kapital medan många har förlorat 100% av sin försörjning via företag eller anställningar. Vi har 3 års utgifter utanför börsen…vissa har svårt att klara sig månaden ut och så vidare…känns jobbigt att prata ”frihet” i sånna lägen även om det är mer relevant än någonsin.

   Gillad av 1 person

 3. Man sparkar inte på den som ligger!

  Så jag förstår fullkomligt varför Enkelboning inte fortsätter provocera, folks sätt att konsumera!

  Men använd radiotystnaden till att läsa MMM, från det första inlägget, i tidernas begynnelse, till nutid, läs J.L Collins, stockserie. Läs förstå och tillämpa!

  Då kan DU komma ur detta friare och lyckligare. Precis som vi som började praktisera denna livsfilosofi för 35 år sedan!

  Gillad av 1 person

  1. Hej och tack för ännu en kommentar,

   Du sätter precis fingret på det vi känner. Vår livstil har på ett vis via krisen fått ”rätt” men det är inte när andra lider som det är rätt läge att propagera för förändringar. Då är det bra mycket bättre att vänta tills saker normaliseras för att försöka få till en bestående förändring i flera liv så att denna situation inte upprepas på samma vis nästa gång.

   Vi ”hippiekapitalister” vet ju dessutom att tryggheten inte ligger i att bygga upp ett kapital utan att bygga upp (minst) åtta!

   https://enkelboning.com/2019/03/06/8/

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s