Lev lokalt, Vår bok

Nu går det att beställa nya boken! #Levlokalt

Releasen för ”Lev lokalt” är på torsdag 28/1 men från och med idag gå att beställa via de stora näthandlarna. (Adlibris, Bokus, Akademibokhandeln) . Den går även att köpa direkt från förlaget på pug.se.

Den nya boken ”Lev lokalt” kan ses som en fördjupning av den första men står helt på egna ben. I viss utsträckning kan man säga att detta är bokversionen av det vi pratade om efter att den första boken ”Ut ur ekorrhjulet” utkom för två år sedan. Vårt intresse har gradvis skiftat iväg från ekonomin i sig och mer mot hur vi använder vår tid och energi vilket återspeglas i ”Lev lokalt”.

Vi fick några förhandsexemplar redan förra veckan tycker den blev rätt snygg!

Boken baseras på våra egna erfarenheter och efter att vi nu ha varit fria från kravet på lönearbete ett antal år så har vi fått fler bra exempel på vad det innebär i form av frihet och livskvalitet men också utmaningar. Boken skiftar mellan filosofiska tankar och handfasta tips för att välja sin egen väg samt specifika exempel ur vårt eget liv. Detta för att belysa möjligheterna med den fria, hälsosamma och hållbara livsstilen så tydligt som möjligt.

Det var långt ifrån självklart för oss att vi skulle skriva ytterligare en bok men gradvis så blev det tydligt att det fanns mer att beskriva utifrån flera perspektiv som inte var med i ”Ut ur ekorrhjulet” . Som vi ser det står de två böckerna på två sidor av samma målsättning kring ett liv med ”frihet, hälsa och hållbarhet”. Våra två böcker belyser detta från två olika riktningar. Ser detta i mitt inre som när två gatlampor lyser upp en bit av marken från olika håll och som kombinerat ger en bra belysning av området mellan dem men också lyser upp mer av ytan än vad en lampa gör enskilt.

Lev lokalt är ett uttryck som vi har använt både i direkt – rent geografisk betydelse – men också i en indirekt betydelse där det handlar om att utgå ifrån den position man har och utveckla sig själv, sitt hem, sina relationer och sin kunskap med mera utifrån den punkt där man startar. Detta i kontrast mot att önska sig en annan utgångspunkt. Det blir också ett uttryck för en form av ”livsstilsminimalism” där man inte ständigt väljer från all världens möjliga alternativ utan fokuserar på det som finns nära och som ger livskvalitet, och sedan selektivt och med eftertanke kryddar livet med det som finns längre bort.

Tanken är att perspektivet i ”Lev lokalt” ska kunna fånga nyfikenheten hos en bred grupp så att man vågar utforska möjligheterna till ett friare liv. Vi försöker också beskriva fler av fördelarna som blir synliga först när förändringen är genomförd. Tror att många som gillar budskapet och är intresserade av en förändring kommer vilja läsa båda böckerna men det är inte på något vis nödvändigt att läsa dom i en speciell ordning de kompletterar varandra men är inte beroende av varandra.

Hoppas ni kommer gilla ”Lev lokalt”! Ställ gärna frågor och kommentera här på bloggen – vi försöker verkligen svara på allt och ställer du frågan på bloggen så kan fler läsa både fråga och svar! Vill du ändå skicka ett privat meddelande, boka en föreläsning, intervju eller liknande så går det bra via detta formulär. Vi finns även på twitter som @farbrorfri och på instagram som @enkelboning där ni också gärna får följa oss!

Båda böckerna finns som sagt att köpa på Adlibris, Bokus, Akademibokhandeln samt direkt från förlaget på pug.se.

7 reaktioner till “Nu går det att beställa nya boken! #Levlokalt”

 1. Är det inte begränsande för uppväxande barn att i princip alltid vara hänvisade till hemma- slalombacken, intressen som inte kostar så mycket (ridning och hockey kan ju knappast vara aktuellt) och i hela detta tänk väldigt återkommande sociala miljöer och att pengar är i sådant totalt fokus?🤔

  Gilla

  1. Hej Johanna och tack för din kommentar,

   Din fråga går att besvara på så väldigt många olika sätt, för det första så begränsar alltid föräldrar sina barn på olika sätt, det kan vara arbete, pengar eller tid som sätter gränsen, det kan även vara föräldrarnas uppfattningar om vad som är bra/dåligt eller vad som är farlig med mera som begränsar barnen från att göra exakt vad de vill.

   Ur vårt perspektiv så finns det också begränsningar och men i slutändan är det sällan ekonomin som sätter den gränsen, det är istället vårt intresse och tid som avgör vad vi väljer att göra och vi lägger inte gärna till aktiviteter som vi inte riktigt hinner med. På så sätt lägger vi heller mer pengar och tid på skidåkning än att lägga till ännu en aktivitet…vi har dock inte hindrat barnen från att börja med någon idrott eller annan aktivitet för att det skulle vara för dyrt, vi är ju måna om att leva smart sparsamt men vi är ju inte fattiga och behöver avstå av tvång.

   Din avslutande mening har jag svårt att förstå helt och fullt men för oss är pengar väldigt lite i fokus, man skulle kunna säga att vi nu har fått pengarna ur vägen och kan leva vårt liv utifrån våra värderingar istället för utifrån hur vi ska tjäna och spendera pengar. Fokus i vårt liv ligger ganska lite på pengar men däremot är vi sparsamma med den tid och energi så att vi kan spendera dessa på det som är viktigt och givande för oss. På bloggen har fokus i lite högre utsträckning varit pengar då det tydligen är intressant för andra som ofta ställer frågor om det.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s