Familjeliv, Inredning, Life hacks, Minimalism

Vi kallar det förbättringsprojekt…

Vi har påbörjat ett mindre renovereringsprojekt här hemma, eller ett bättre ord för det är förbättringsprojekt. Det är vår hall som ska få sig en uppfräschning från 70-talsbrunt till 20-talsfräscht! Det mesta är brunt och beige och rent funktionellt så funkar inte hallen så bra för en familj med tre barn.

När vi hade vår kick-off i höstas så satte vi en budget på 20 000 kronor för ytliga renoveringar (inte underhåll). Det är sånt som är av karaktären förbättring men inte nödvändigt och nu har vi påbörjat hallen som är ett av de områden som vi vill förbättra och fräscha till under det här året. Med på listan är även delar av köket och lilla toan uppe.

Vi brukar definiera projekten på huset vid våra kick-off-tillfällen, vi drar upp linjerna i både i tid och pengar, det hjälper oss att fokusera och inte skena iväg utanför budget i både tid och pengar.  Det gör också att vi kan ha en gemensam uppfattning om vad som ska göras under året. Det blir ju så tråkigt om jag har 10 saker på listan och Oskar har 2…Nu kan vi enas och mötas halvvägs och hänvisa till det vi bestämt.

I hallen så ska det gamla trägolvet som ligger under den bruna plastmattan ska tas fram, dörrarna ska målas vita, väggarna ska målas eller tapetseras i en ljusare färg, fler krokar och bättre skoförvaring ska också ordnas. Vi vill att hallen ska kännas mer inbjudande och praktisk. Det har känts lite som att kliva in i en grotta, mörkt och opraktiskt…. ja ni ser ju själva…

DSC04884DSC04886

Förra året testade vi att hyra ut vårt hus under sommaren. Uthyrningen av vårt hus finansierade ett hus som vi hyrde i Spanien under 4 veckor. Förra årets uthyrning var lite av ett test och det är något vi tänker fortsätta med. I och med att vi både har hyrt själva och hyrt ut vårt eget boende så lär vi oss mer och mer om hur vi själva vill ha det när vi hyr och tänker att vi vill ge vårt hus samma känsla hos någon annan som hyr.

Huset ska kännas mysigt men ändå ganska standard, personligt men inte för personligt. Inför en uthyrning så vill vi att det ska gå hyfsat enkelt att städa och ställa i ordning. Hur löser vi detta? I vårt fall så märker vi att allt går enklare ju färre saker vi har i vårt hus. Vi rensar ständigt och försöker göra oss av med så mycket som möjligt. Färre kläder, skor, köksgrejer, prydnader mm. Det här är något som vi tycker är ganska svårt men vi blir bättre och bättre på det och idag upplever jag att vi är mindre sentimentala kring grejerna och även om vi ännu inte är där vi skulle vilja vilja vara när det gäller prylarna så är vi på god väg.

Några inspirationsbilder lånade från Pinterest

Med den samhällsförändring som pågått de senaste veckorna så hoppas jag att vi kommer se en positiv utveckling där fler och fler väljer att semestra lokalt. Då är just uthyrning av den egna bostaden ett fantastiskt tillfälle att visa våra landsmän de smultronställen som just din hemort har att erbjuda. Sverige är fantastiskt alla tider på året och alla orter små som stora har mycket fint att erbjuda.

Är du sugen på att testa att hyra ut? I det här inlägget finns en lista med tips inför uthyrning!

Är du sugen på semester i Sverige? Läs gärna det här inlägget!

Nu går vi på påsklov och blir borta från bloggen en dryg vecka, hoppas alla tar hand om sig där ute och att vi snart har möjlighet att återgå till det mer normala. Vi önskar er alla en glad påsk!

Som ni redan vet så är vår bok utgiven på det lilla och hårt arbetande förlaget PUG. Om ni inte har läst boken och eller vill köpa den till någon anhörig så köp den gärna direkt från förlaget på pug.se så stödjer ni på köpet ett litet företag som också påverkas av krisen. Där finns även en hel del andra bra böcker, kan tillexempel rekommendera den nyutgivna boken om Börs-psykologi skriven av Cristofer Andersson som känns skrämmande aktuell i dessa tider.  

 

6 reaktioner till “Vi kallar det förbättringsprojekt…”

 1. Kul med projekt! 🙂

  Det låter som bra idéer när det gäller hallen, tror det kommer att bli en helt annan upplevelse.
  En sak du nämnde som jag minns när vi förändrade i vårt brun/beige/gula 70-talshus, var när vi bytte ut våra mörkbruna dörrar till vita.
  Det gjorde så mycket till husets uttryck.

  Lycka till och Glad Påsk!

  Gillad av 1 person

  1. Ja det är roligt och får mycket energi av att dra igång projekt sen när det kommer till avslut så tar det emot lite mer men det brukar bli bra till sist även om det tar tid. 😊Nu är alla dörrar målade vita och det blev stor skillnad! 👍🏼 tack och glad fortsättning på påsken/våren!

   Gilla

 2. Hej!
  Hittade hit tack vara ditt avsnitt i framgångsponden. Tack för en inspirerande blogg! Vi har nu haft vår fösta kick-off tack vare er. Väldigt kul och det ska bli spännande när vi har vår nästa om cirka ett halvår när vi ska utvärdera och sätta nya mål 🙂 Mina föräldrar har hus i Leksand och jag liksom er har en gasbil. Vart tankar ni den? Jag har inte hittat någon närmare än Borlänge?
  Hoppas ni haft ett fint påsklov tillsammans!

  Gilla

  1. Hej och tack för din kommentar,

   Vad kul att ni har hittat hit och att ni gillar bloggen, återkom gärna efter vägen och berätta hur det går med era mål och planer.

   Mycket riktigt finns den närmste gasmacken till Leksand i Borlänge vilket innebär att vi har kunnat köra på ungefär 80% gas..men behöver köra på bensin ibland. Dock kör vi så lite på hemmaplan så oftast är det när vi är på väg någonstans som det blir många mil och då kan vi tanka efter vägen. Sedan förra sommaren har vi tankat bensin 3 ggr:-)

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s